Piirikokouksen kannanotto

Ajankohtaista

Sanna Marinin johdolla vahvasti kohti kuntavaalien voittoa

SDP:n Keski-Suomen piirikokous iloitsee Sanna Marinin hallituksen yhteiskuntaa eheyttävistä ja inhimillisyyttä lisäävistä toimista. Pienellä ajalla on saatu paljon hyvää takaisin, jota edellinen Sipilän hallitus tuhosi.

SDP:n tärkeimpiä tavoitteita on jokaisen kuntalaisen arjen turvaaminen. Tätä varten olemme valmiita tekemään töitä tulevissa kuntavaaleissa. Ehdokkaamme ovat sitoutuneet arvoihin, joilla heikompiosaisten asioita saadaan parempaan kuntoon.

Sanna Marinin johtama hallitus on tuonut lukuisia parannuksia. Eläkeläisille saatiin pienempien eläkkeiden tasokorotukset vuoden alusta. Korotukset koskivat takuueläkettä ja kansaneläkettä. Myös työttömiä kurittava aktiivimalli purettiin vuoden alusta. Leikkurit eivät enää vaikuta työttömyysetuuteen.

Piirikokous kantaa huolta myös 55+ ikäisten työllistymisestä Keski-Suomen alueella tapahtuneiden tehtaiden sulkemisten seuranneiden työpaikkojen menetysten takia. Korvaavia työpaikkoja on luotava.

Oppivelvollisuuden laajentaminen on merkittävin uudistus sitten peruskoulu-uudistuksen jälkeen. Sosialidemokraattien johdolla osoitamme, että koulutuksen kunnianpalautus on suoritettava nyt ja koulutukselle ja opetukselle on turvattava resursseja eikä leikkauksia. Oppivelvollisuuden laajentamisella voimme osoittaa tukitoimia oppimisen tuen saattamisella riittäväksi ja koulupudokkuuden vähentämiseksi.

SDP:n Keski-Suomen piirikokous, 7.11.2020