Kevätpiirikokouksen julkilausuma

Ajankohtaista

Tulevaisuudentekijöitä löytyy

 

Keski-Suomen näkyvimmillä demaripaikoilla tapahtuu muutos. Susanna Huovinen ja Lauri Ihalainen jättävät paikkansa eduskunnassa tähän vaalikauteen. Molemmilla takanaan pitkä urakka paremman Suomen rakentamisessa. Terve kilpailu, joka avoimista paikoista herää, on omiaan luomaan uusia tekijöitä maakuntaamme ja valtakunnan kärkinimien joukkoon. Sdp on aina valmis  tuoreille ideoille ja rohkeille näkökulmille.

Uudet ideat syntyvät vanhojen tapojen ja uusien ajatusten törmätessä yhteen. Tämä rysäys ravistelee ajatusmaailmaa ja saa katsomaan todellisuutta uudesta näkökulmasta. Tältä pohjalta on hyvä rakentaa parempaa Suomea. Ottaa oppia vanhasta ja rohkeasti päivittää palveluja nykytarpeisiin.

Konkreettinen esimerkki uuden ja vanhan törmäyksestä on nyt kevään puoluevaltuustossa hyväksytty yleisturva-malli. Yleisturva on yksi hyvinvointivaltion uusista suunnista. Se päivittää sosiaaliturvasilppua selkeämpään ja yksinkertaisempaan suuntaan. Ja lisää on tulossa.

Juuri tällaisia selkeitä ja oikeudenmukaisia linjauksia Suomi tarvitsee. Me kaipaamme turvallista arkea. Arkea, jossa jokainen on yhtä arvokas ja kaikilla on aito mahdollisuus toteuttaa unelmiaan. Jokaiselle kuuluu oikeus yhdenvertaisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin ilman ihmispisteytystä tai terveysmarkkinoita.

Tällä hetkellä ainoa varma asia on epävarmuus. Aktiivimalli, koulutusleikkaukset ja Suomen suurin sote-sotku on aito vaaranpaikka. Se on vaara tasa-arvolle. Vastaamme tähän uudistuksilla, joissa heikoimmatkin pidetään mukana. Se on reilua.

Olemme valmiita vaaleihin. Haluamme palauttaa Suomeen luottamuksen, jossa jokaisella on aito mahdollisuus olla mukana, ja osallistua yhteiskuntarauhan rakentamiseen.

Tavoitteenamme maakuntavaaleissa on täysi lista, seurakuntavaaleissa vahvemmat listat ja eduskuntavaaleissa paikkamäärän lisäys.  Kenttä on nyt avoin ja aika otollinen hyvinvointivaltion puolustamiseen ja uudistamiseen. Näistä asetelmista me lähdemme kohti syksyä ja ensi kevättä. Lähdetään pää pystyssä!