Kevätpiirikokouksen julkilausuma

Ajankohtaista

Kulunut vuosi on ollut erityisen haastava koko maailman tasolla. Suomi on selviytynyt muihin maihin verrattuna hyvin koronan leviämisen ehkäisyssä ja kansalaisten tiedottamisessa. Voimme olla erityisen ylpeitä oman puolueemme toiminnasta tämän kriisin aikana. Maailmanlaajuisesta pandemiasta huolimatta SDP on jatkanut tulevaisuustyötään määrätietoisesti. Pääministerimme Sanna Marin on jaksanut viikosta ja kuukaudesta toiseen esiintyä vakuuttavasti ja rauhallisesti lukuisissa keskusteluissa ja tiedotustilaisuuksissa. On vaikea kuvitella, että kukaan toinen olisi voinut valaa ihmisiin sellaista luottamusta ja turvallisuuden tunnetta kuin juuri hän, meidän oman puolueemme puheenjohtaja.

Lähdemme kuntavaaleihin haastavasta asetelmasta ja maakuntamme tarvitsee vastuullista politiikkaa. Sitä me tulemme tekemään yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Puolueemme kuntavaaliohjelmassa todetaan, että yhteisten arvojen lisäksi politiikassa on kyse kyvystä hoitaa yhteisiä asioita. Tämä vaatii yhteistyötaitoja ja arvostavaa vuorovaikutusta. Demokratiaan kuuluu vastakkaistenkin mielipiteiden esittäminen ja asioiden kriittinen tarkastelu monesta eri näkökulmasta. Siihen pystymme, kun muistamme kunnioittaa muiden mielipiteitä. Se ei aina ole helppoa. Eri puolueiden ja kuntien viranhaltijoiden sekä muiden toimijoiden välisissä keskusteluissa tarvitaan vuorovaikutustaitoja ja toisen ihmisen kunnioitusta. Meidän puolueen arvoissa toisten ihmisten arvostaminen on sisäänrakennettuna.

Sote-uudistus on saatava toimimaan mahdollisimman hyvin, kun se vihdoin saadaan toteutettua koko maassa. Sairaala Novan kustannukset tulevat vaikuttamaan pitkään keskisuomalaisten kuntien talouteen. Erityisesti pienemmät kunnat maakunnassamme ovat lujilla tulevina vuosina. Kestävän kehityksen tavoitteet tulevat määrittämään työtämme tulevaisuudessa erityisen paljon. Niiden saavuttamiseksi tulemme tarvitsemaan pitkäjänteistä ja perusteellista panostusta tulevaisuudessa. Tarvitsemme etenkin yhteistyötaitoja, että saamme työllisyyden, sote-uudistuksen ja ilmastotyön etenemään oikeaan suuntaan. Koronan kaikki vaikutukset ovat vielä epäselviä, mutta tiedämme jo nyt niiden korjaamisen vievän vuosia. Haasteita meiltä ei tule puuttumaan ja siksi tarvitsemme erityisesti vastuullista ja sitoutunutta työtä kuntien ja maakunnan hyväksi.

Keski-Suomen kevätpiirikokous haluaa jatkaa myös kuntavaalien jälkeen puolueen vakuuttavaa tulevaisuustyötä pitämällä yllä yhteistyötä sekä eri puolueiden että muiden maakunnallisten toimijoiden välillä. Yhdessä eteenpäin olkoon tavoitteemme tulevina vuosina. Vain siten me saavutamme yhteiset tavoitteemme maakunnan kehittämiseksi.

SDP:n Keski-Suomen kevätpiirikokous 24.4.2021